Pietrele, cristalele, mineralele pot fi folosite pentru efectele lor curative, protectoare, energizante, magice....dar si rolul de a va ajuta in atingerea unor scopuri personale (dragoste, relatii, afaceri, succes, bunastare materiala). Pietrele purtate permanent asupra noastra ne vor incarca de energie pozitiva sau vor echilibra nivelul energiilor din organism.
Efectele pietrelor asupra noastra:
- AMPLIFICA sau INDUC aspecte sau calitati pozitive: curaj, incredere, afectivitate, creativitate, fidelitate, concentrare, bucurie, energie, prietenie, calm.
- DIMINUEAZA aspecte sau trasaturi negative: teama, stress, negativitate, depresie, tensiune, furie, pericol, boala.
- ELIMINA aspecte care nu ne onoreaza::furie, stress, pesimism, violenta, agresivitate, egoism.
- ABSORB energii negative din mediul inconjurator.
- PROTEJEAZA de energii negativ.
INTRODUCERE IN LUMEA CRISTALELOR
Superstitiile, mitologia si litereatura au fost intotdeauna legate de prezenta cristalelor inca din cela mai vechi timpuri. Nu putine sunt miturile in care inelelemisterioase aveau puteri magice. Chiar si magicul glob de cristal al prezicatoarelor este tot o mistificare a puterilor nemarginite ale cristalelor. In mitologia persana se spunea ca lumea sta pe un gicant safir, caruia i se datoreaza culoarea albastra a cerului. Smaraldele erau candva considerate serpi orbi si li se atribuiau proprietati medicale. Rubinele erau simbol al puterii si al dragostei in Evul Mediu, de aceea adeseori domnitele medievale prezentau cavalerilor lor trofee din pierte pretioease. Multe pietre pretioase au primit insa atribute malefice, asa cum a fost diamantul despre care se spunea ca poate aduce nenorociri celui care il poarta. ( http://www.youversion.com/bible/chapter/vdc/exod/28 )
Unele pietre au fost atribuite fiecarei luni sau f iecarui semn zodiacal. Obiceiul de a atribuire a unei pietre pretioase ficarei luni a anului provine din secolul I, descris de cele 12 pietre de pe pieptarul lui Aaron, Marele Preot din Israel. In Exodul 28, 15-30 scrie: "In el [pieptar] sa tesi o tesatura de pietre , si anume patru randuri de pietre. In randul intai : un sardonix, un topaz si un smarald, in aldoilea rand: un rubin, un safir si un diamant, in al treilea rand: un opal, un agat si un ametist, in al patrulea rand: un crisolit, un onix si un jasp.
Obiceiul de a purta pietrele caracteristice lunilor a devenit popular abia in secolul al XVII-lea, in Polonia, de unde s-a raspandit in Europa si apoi in toata lumea. Pietrele pretioase si semipretioase poseda, totodata, virtuti extraordinare. Inconvenientul major in cazul lor este pretul care nu permite, din nefericire, oricui sa-si adapteze nevoilor sale piatra pretioasa a carei valoare ii este benefica. Daca pentru nativii din Balanta, de exemplu, ii este caracteristic diamantul sau opalul, pentru Berbec , ametistul, rubinul si diamantul, pentru Capricorn, onixul alb, acestea, purtate in bijuterii pe mana stanga sau la gat, cat mai aproape de plexul solar, le pot trezi, stimula sau atrage energii pozitive.
Cristalele inmagazineaza in ele nu numai energii nebanuite, atat pozitive cat si negative, cat si o intreaga istorie minerala, menita acum sa ofere omului care isi pune increderea in puterile sale acea farama de eternitate pe care mineralele o ascund in ele.
http://www.scribd.com/doc/56158377/Pietre-pretioase
http://www.scribd.com/doc/56158377/Pietre-pretioase
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu